google mx kayıtları

1.

Etki alanınızla ilişkili kullanıcı adını ve şifresini kullanarak, etki alanınızı barındıran şirketin web sitesinde oturum açın.
2.

Bir MX kaydı bakım sayfasına gidin. MX kayıtları özel DNS (Domain Name Service) kayıtlarıdır ve genellikle “DNS Management,” “Mail Server Configuration,” veya “Name Server Management”, başlıklı bölümlerin altında yer alır. MX kayıtlarının düzenlenmesine olanak sağlamak için gelişmiş ayarları etkinleştirmeniz gerekebilir.
3.

Yeni MX kayıtlarını girmeden önce mevcut MX kayıtlarını silin.
4.

Her MX kaydı için aşağıdaki tabloda yer alan girişlere uygun bilgileri girin.

Öncelik değerlerini tam olarak aşağıdaki tabloda göründüğü gibi giremeyebilirsiniz, bu durumda sunucu adreslerinin öncelik sıralamasının tabloda göründüğü gibi olmasını sağlamanız yeterlidir. (Yani, adresleri doğru sıraladığınız sürece [1, 5, 5, 10, 10, 10, 10] öncelik sıralaması gibi [1, 3, 3, 5, 5, 5, 5] öncelik sıralaması da doğru olur.)

Eklemekte olduğunuz her bir kaydın türünü belirtmeniz istenirse, “MX” girin.

MX kayıtları için genelde, tam alan adlarının sonundaki bir nokta (“.”) dahil özel DNS kaydı biçimi gereklidir (örneğin, “sunucu.örnek.com.”)

TTL değerlerini izin verilen maksimum değerler olarak ayarlayın.
MX Sunucu adresi Öncelik
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 20
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 20
ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM. 30
ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM. 30
ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM. 30
ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM. 30
5.

SPAM’le savaşmak için SPF kaydını değiştirin (isteğe bağlı)

SPF kaydını yalnızca belirli IP adreslerinin etki alanınızdan e-posta göndermesine izin verecek şekilde tanımlayabilirsiniz. Bu, spam göndericilerin etki alanınızdaki sahte bir adresten izinsiz e-posta göndermelerini önleyecektir.